Nieuws

Hieronder vind u het laatste nieuws van Beatrixoord Ergotherapie Thuis

Valentijnssymposium 'Samen in Beweging'

28-02-2018
Samen kunnen we meer betekenen! Dat was de kern van het Valentijnssymposium voor zorgprofessionals. Lees, ter inspiratie, hier een verslag van de middag.

“Stap over de grenzen van het werkgeverschap heen en werk samen! Alleen dan ontvangt de klant de beste zorg”. Met dit statement trapte dagvoorzitter Hein Bloemink het valentijnssymposium ‘Samen in Beweging’ in Beatrixoord af. Samen kunnen we meer betekenen, was de gedachte van initiatiefnemers UMCG Beatrixoord en ZINN Gezondheidszorg. Om daarin te inspireren werden sprekers Gerben Bergsma en Harmen Hidding uitgenodigd.
petitfours

"Zonder verbinding gaat het niet”, schetste Gerben Bergsma, training, advies & innovatie en CCE-consulent. "Maar hoe breng je die verbinding tot stand? Werk aan een constructief 'wij' om vervolgens over te gaan op uitvoering én geven en ontvangen. Zo ontstaat loyaliteit. Om een constructief wij te behouden moet wat je denkt en voelt in lijn zijn met wat je doet en zegt. Nog een ander punt dat helpt bij het tot stand brengen van een verbinding: probeer die ander niet te veranderen, maar verander zelf. Vaak zie je dat die ander mee verandert."
Een deelnemer over het verhaal van Gerben: "Inspirerend en enthousiast verhaal hoe je een relatie kunt verbeteren."


Harmen_Hiddig2 Harmen Hidding, Peercounselor Neurorevalidatie Reade revalidatie & reumatologie, ging verder in op een constructief 'wij', tussen hulpverlener en patiënt/klant. Hij heeft op jonge leeftijd een CVA doorgemaakt en is daardoor ervaringsdeskundige. "Ik dacht dat ik mijn leven na de revalidatie weer op kon pakken, maar dit bleek een foute gedachte. Alles werd onzeker en de veilige ankers waren weg. Ik kwam terecht in ‘niemandsland’ en moest dealen met behoeften en verwachtingen; slapen, eten, relatie, financiële zekerheid, vriendschap, eigenwaarde en zelfontplooiing. Ik gebruikte hier de piramide van Maslow voor. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging van de behoeften die hoger in de hiërarchie geplaatst werden nadat de lager geplaatste behoeften bevredigd waren, maar bij mij werden de behoeften vaak niet bevredigd. Ik kwam maar moeilijk verder in niemandsland." Harmen benadrukte: "Hulpverleners, ieder niemandsland is uniek. Er is geen universele handleiding. Maak het verschil. Dit kun je doen door te helpen bij een oplossing. Neem het niet over. Nog iets anders: denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart."
Een deelnemer over het verhaal van Harmen: "Erg inspirerend en indrukwekkend persoonlijk verhaal. Het houdt een spiegel voor en dat is heel zinvol."


Valentijnssymposium Na de sprekers werd het symposium voortgezet in ZINN locatie De Dilgt met workshops en een borrel. Tussen de bedrijven door was er genoeg ruimte voor ontmoeting en kennismaking. Deelnemers hebben het als een meerwaarde ervaren om te netwerken én zagen het belang daar (weer) van in. Zij gaven aan dat het inspirerend, zinvol en boeiend was en een mooi startmoment om regio gebonden weer iets op poten te zetten. Dankzij een bord met vraag en aanbod ontstonden al tijdens het symposium mooie matches. En dat op Valentijnsdag!


matches

Opleiding tot WMO consulent

07-02-2018 t/m 07-02-2018
Beatrixoord Ergotherapie Thuis biedt samen met SV Land de opleiding tot WMO-consulent aan. Wij willen laten zien dat de theorie van deze opleiding en de praktijk van de therapeuten elkaar versterken.

Interesse? De opleiding start dit jaar op 1 maart en 22 november.


Aanmelden kan via de website: Opleiding tot WMO-Consulent

Geslaagd!

02-02-2018 t/m 02-02-2018
ballonnen Onze stagiaire Lindsay van Merwijk is geslaagd voor de opleiding Ergotherapie. Van harte gefeliciteerd, we zijn super trots op je!

Valentijnssymposium

11-01-2018 t/m 14-02-2018
Samen kunnen we meer betekenen! Dat is de kern van dit Valentijnssymposium!


Op inspirerende en originele wijze gaan de deskundige sprekers dit thema van alle kanten belichten. Met de 3 wervende workshops heb je aan het einde van de middag genoeg tips & tools om weer op pad te gaan!


Met onze buur-organisatie ZINN Gezondheidszorg heeft Beatrixoord Ergotherapie Thuis het samen al vorm gegeven met het organiseren van dit Valentijnssymposium.


Op woensdagmiddag 14 februari ben u als collega zorgverlener van harte welkom vanaf 13.30 uur in het UMCG locatie Beatrixoord te Haren. Op woensdagmiddag 14 februari ben u als collega zorgverlener van harte welkom vanaf 13.30 uur in het UMCG locatie Beatrixoord te Haren.


Meld je snel aan op aanmelden@zinnzorg.nl!

Bestanden:
Uitnodiging_Valentijnssymposium_Samen_in_beweging.jpg

Symposium: Samen in beweging

27-10-2017 t/m 15-02-2018
Op Wereld Ergotherapie Dag delen we onze liefde voor het vak! Daarom deze vooraankondiging voor alle paramedisch specialisten: Op 14 februari organiseren Beatrixoord Ergotherapie Thuis en ZINN Gezondheidszorg samen het symposium 'Samen in beweging'!

Nieuwe collega's

01-10-2017 t/m 30-11-2017
Sinds 1 oktober hebben wij een aantal nieuwe collega's binnen onze praktijk. Hieronder stellen zij zich voor;

Ik ben Lindsay van Merwijk en loop stage bij Beatrixoord Ergotherapie Thuis. De opleiding ergotherapie volg ik in Nijmegen op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ik heb mijn minor neurorevalidatie gevolgd en voorheen stage gelopen in een oudere verzorgingstehuis met somatiek- en PG afdeling en een Parkinson dagbesteding.

Ik ben Sytske Bron en ben sinds oktober werkzaam bij Beatrixoord Ergotherapie Thuis In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Antwerpen, Belgie. Daarna heb ik een korte periode bij Revalidatie Friesland gewerkt in het revalidatiecentrum om extra ervaring op te doen. Vervolgens ben ik werkzaam geweest in het ziekenhuis van Hoogeveen op de revalidatie afdeling waar ik diverse doelgroepen behandelde.

Ik ben Mariet Horst en ben sinds oktober werkzaam bij Beatrixoord Ergotherapie Thuis. Vanaf 1993 werk ik als ergotherapeut in Treant Zorggroep, locatie Hoogeveen (voorheen Bethesda Ziekenhuis). Daarnaast heb ik eerder gewerkt in de 1e lijn bij Beatrixoord Ergotherapie Thuis, kinderrevalidatie Beatrixoord en in het handenteam van het UMCG.

Reportage Beatrixoord Ergotherapie Thuis

14-02-2017 t/m 21-02-2017
De reportage van ons afgelopen zondag gemist op Oogtv... Hieronder kunt hem nog even terug zien. https://www.youtube.com/watch?v=nFeB7aYkoWg

Reportage Beatrixoord Ergotherapie Thuis - zondag 12 februari

07-02-2017 t/m 13-02-2017
Komende zondag 12 februari tussen 11.00 en 12.00 uur kunt u van ons een reportage zien op OOG voor Senioren TV op OOG TV. De herhaling is ook op zondag 12 februari tussen 16.30 uur en 17.30 uur. Dit kan ontvangen worden via: Televisie Kanaal 7 op uw televisie Kanaal 40 op Ziggo TV Kanaal 622 op digitale TV van KPN, Telfort en XS4ALL * Kanaal 777 op Vodafone Thuis * * afhankelijk van je aanbieder

Omgaan met energie

26-01-2017 t/m 02-02-2017
Annelies is sinds kort gedetacheerd bij de afdeling longrevalidatie in Beatrixoord. In dit filmpje is goed te zien wat ergotherapie doet. https://www.longfonds.nl/astma/omgaan-met-astma/omgaan-met-energie

Nieuwe collega

01-01-2017 t/m 31-01-2017
Vanaf 1 januari 2017 komt Margriet van der Veen ons team versterken. We wensen Margriet heel veel succes en plezier met haar nieuwe baan.